25/03/2014: Yang Dipertua Negeri Sabah menzahirkan rasa dukacita dan sedih di atas insiden yang berlaku ke atas pesawat MAS, MH370…

Yang Dipertua Negeri, Tun Haji Juhar Haji Mahiruddin, menzahirkan rasa dukacita dan sedih di atas insiden yang berlaku ke atas pesawat Malaysia Airlines (M-A-S), MH370.

Sambil merakamkan ucapan takziah kepada semua keluarga terbabit, Yang Dipertua Negeri memohon keluarga yang ditinggalkan tabah dan redha dalam menerima ketentuan ini.

Selain Yang Dipertua Negeri, Ketua Menteri, Datuk Seri Panglima Musa Haji Aman turut berkongsi kesedihan dan berharap keluarga terlibat tabah menghadapi tempoh yang sukar ini serta berdoa agar semua roh mereka dicucuri rahmat.

Turut meluahkan harapan sama, Timbalan Ketua Menteri, Datuk Seri Panglima Haji Yahya Hussin.

Pengumuman penerbangan pesawat MH370 yang berakhir di Selatan Lautan Hindi, oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Abdul Razak, malam tadi, menamatkan penantian tidak pasti selama 17 hari, sejak pesawat itu hilang pada 8 Mac lepas.

Penerbangan MH370 itu membawa 227 penumpang dan 12 anak kapal berlepas dari Lapangan Terbang Antarabang Kuala Lumpur (KLIA), menuju ke Beijing, hilang daripada skrin radar.

Pesawat terbabit sepatutnya mendarat di Beijing pada pukul 6.30 pagi hari yang sama.

Maria (Farizie/Firdaus/Olivia-Cov)

~mfja~

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s