24/03/2017:Elak Penjualan Minyak Masak Peket Secara Pukal Kepada Penjaja

Pengusahapasaraya dan peniagakedairuncitdiingatkantidakmengambilkeuntunganmudahdenganmenjualminyakmasakPeket 1 kilogram secarapukalkepadapenjaja.

Menteri Pembangunan Masyarakat Dan Hal Ehwal Pengguna, Datuk Hajah Jainab Ahmad Ayid berkata, ini bagi memastikan minyak masak itu mencukupi untuk pengguna.

Pada masa sama, pengguna juga diingatkan supaya tidak melakukan pembelian panik bagi mengelakkan kekurangan bekalan di pasaran.

Datuk Jainab ditemui media sempena program penjualan minyak masak peket satu kilogram di kawasan perumahan Taman PPR Mesra, Taman PPR Harmoni dan Taman PPR Muhibbah, Sandakan.

Beliau turut memaklumkan bahawa terdapat Pendatang Asing Tanpa Izin (PATI) yang dihantar pulang membawa keluar minyak masak peket ke negara masing-masing. Tindakan itu dikenalpasti antara punca berlakunya kekurangan minyak masak peket di pasaran tempatan.

Mengenai penjualan minyak masak peket di kawasan perumahan tersebut, Datuk Jainab berkata, ia akan dilaksanakan setiap dua minggu sekali secara berterusan.

Ini bagi memastikan penduduk di kawasan itu mendapat minyak masak peket dengan had pembelian maksimum 5 kilogram bagi setiap orang.

Ends/Donny                (Dman/cov)

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s